Mestre

DAVID PENADÉS FASSANAR

Natural de Canals (València), neix el 1978. Cursa els Estudis Superiors al Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València. És Premi d’Honor Extraordinari Fi de Grau Superior i Premi Euterpe de la Música atorgat per la Federació de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana l’any 2000. Així mateix, és Màster en Estètica i Creativitat Musical per la Universitat de València en la seva V edició .

Estudia direcció d’orquestra amb diversos professors, entre els quals destaquen: Cristóbal Soler, Jorma Panula, Cervera-Collado i Yaron Traub, sent seleccionat per a dirigir orquestres com Orquestra Filharmònica de la Universitat de València o l’Orquestra Simfònica Ciutat de València.

Estudia Composició amb diferents professors entre els quals destaquen: Leonardo Balada, Andrés Valero, Gregory Fritze o Ferrer Ferran. Té compostes diverses obres en diferents gèneres com Pasdobles, Suites, Himnes, Poemes Simfònics, Sinfoniettas i Simfonies, algunes d’elles editades i publicades per Tot per l’Aire, Brotons & Mercadal Llevant, Diputació de València «Retrobem la Nostra Música» i Piles Edicions Musicals. Així mateix, té diferents Premis de composició, destacant:

– FINALISTA al Ier. Concurs Iberoamericà de Composició «Vila d’Ortigueira» (La Corunya) amb la seva obra Ibers, Sinfonietta nº1, el 2008.

-Primer premi «FALLERA MAJOR INFANTIL» al VIII Concurs Nacional de Composició de Pasdobles d’Alzira (València) amb la seva obra, Esther Marco, el 2008.

– TERCER PREMI en el II Concurs Iberoamericà de Composició «Vila d’Ortigueira» (La Corunya) amb la seva obra Katábasis, Sinfonietta nº 2, en 2009.

-Primer premi «FALLERA MAJOR» en el II Concurs Concurs Nacional de Composició de Pasdobles de Sagunt (València), amb la seva obra, Pilar Pons Corona, el 2010.

Finalista en el Ier. Concurs de Nacional de Composició de pasdobles de Turís (València) amb la seva obra, Elena Codina, el 2011.

-Primer premi en el VIII Concurs Nacional de Composició «Francesc Cerdà» modalitat Marxa cristiana de l’Olleria (València) amb la seva obra, Muna, el 2012.
-Accèssit al XIV Concurs Internacional de Música de Cambra de Montserrat (València) amb la seva obra Plecs (Quartet per a percussió) el 2012.

-Menció HONORÍFICA en l’Hollywood Music in Media Awards (HMMA) de Hollywood, Califòrnia, EUA per la seva obra Fantasia Espanyola en 2016.

-Primer premi «FALLERA MAJOR» al I Concurs Nacional de composició de pasdobles de Xàtiva (València) per la seva obra Carla Sanchis Boixader, el 2017.

Les seves obres han estat interpretades per diferents països Iberoamericans i Europeus, així com difoses per diferents emissores de ràdio de caràcter tant nacional com internacional.

Ha estat membre en jurats i tribunals en diferents Concursos d’interpretació, destacant:

-President del Tribunal de la XIV, XV i XVI Concurs Nacional de Joves Intèrprets «Ciutat de Xàtiva» en la modalitat de Vent-Fusta en 2011, de Corda Fregada el 2012 i de Vent Metall en 2014.

-Vocal al 36º, 37º, 39º i 40º Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació de Castelló en 2013, 2014, 2016 i 2017.

Les seves obres han estat d’obligada interpretació en diferents Concursos i certàmens d’àmbit nacional, destacant:

-Tema i Variacions (Per Trompa i Piano). Obra obligada en el Concurs Nacional de Joves Intèrprets «Ciutat de Xàtiva» el 2012 i 2014.

-La Torre dels Borja (Poema Simfònic per a banda simfònica). Obra Obligada al Certamen Autonòmic de la Comunitat Valenciana celebrat a Xest el 2012.

-La Fortalesa (Poema Simfònic per a banda simfònica). Obra obligada en els diferents certàmens de Diputació (València, Alacant i Castelló) en 2013.

-La Bastida de les Alcusses (Simfonia núm. 1). Obra obligada al Certamen Autonòmic de la Comunitat Valenciana celebrat al Palau de les Arts de València en 2015.

-Xàtiva 1707, «la Ciutat Abatuda» (Sinfonietta nº 3). Obra obligada en els diferents certàmens de Diputació (València i Alacant.) El 2017.

Ha estat convidat a dirigir de diferents agrupacions musicals com la Banda Simfònica de la Unió Musical de Monserrat (València) o la Banda Simfònica de la Societat Musical Turisense de Turís (València) i Director Titular de diverses Societats Musicals com la Unió Musical «El Xúquer «de Sumacàrcer (2000-2005), Agrupació Musical» l’Amistat «de Quart de Poblet (2006) l’Agrupació Musical de Manuel (2007-2009) i de la Societat Musical» la Nova «de Xàtiva (2010-2015)

Els premis més importants aconseguits sota la seva batuta, són:

-Amb la Unió Musical «El Xúquer» de Sumacàrcer (València):

-Primer premi al XXVIII Certamen Provincial de la Diputació de València en la Tercera Secció en l’any 2004.

-Amb l’Agrupació Musical de Manuel (València):

-Primer premi I MENCIÓ D’HONOR al XXXII Certamen Provincial de la Diputació de València en la segona secció en l’any 2008.

-S