1er Premi i menció d’honor al certamen provincial de València en primera secció.

La Lira Fontiguerense, banda del poble de La Font de la Figuera, això es el que pregonem  allà on anem a tocar, ja siga a Festivals de música, a festes de moros i cristians, a processons o a certamens. Aquesta banda amb cent-dos anys d’història, un conjunt de dones, homes, xiquetes i xiquets, amb passió per la música i per la festa, i formant un total de 90 músics federats amb una escola amb mes de 60 alumnes.

Des de fa molts anys, aquesta societat musical ha participac activament a festivals i certamens arreu del país on no només ha guanyat sinó que s’ha llaurat una reputació reconeguda al territori.

Fa al voltant d´un any que el mestre de Canals, David Penadés Fassanar, agafà la batuta de la banda amb l’estrena al poble del concert Botifarra a banda, el Festival de la Costera 2017  i el tant esperat concert de Santa Cecília.

Al novembre de 2017, David ens proposà a la junta Directiva un ambiciós projecte que es duia a terme al Maig de 2018, i que no era altre que el certamen provincial de música de València al Palau de lá música a la primera secció (màxim 90 músics). La directiva però sobretot la banda acceptà el repte que suposa un repte d’aquesta envergadura.  Sols unes setmanes després de Santa Cecilia, al sorteig per veure qui participava enguany, ens va tocar l’ultima plaça per a acompanyar a la banda de l’Eliana i Faura al citat esdeveniment.

Els mesos passaren i el treball començà a donar els fruïts, assajos Divendres, Dissabte i Diumenge amb la posterior paella, ens feren agafar un nivell considerable que el públic fidel pogué veure una setmana abans de l’actuació de la veritat a la clausura dels concerts de Primavera.

Nosaltres estàvem molt contents de com sonava la banda ja que eixa era la nostra meta, gaudir del nostre treball en un dels llocs mes emblemàtics per a un músic valencià, “ El palau de la música de València”.

El diumenge dia 20 de Maig, eixirem del teatre Joan de Joanes amb mes de 70 persones donant-nos ànims i més d’un centenar que ens esperaven a València per a gaudir de les actuacions de les tres bandes.

Ja al cor del Palau, mentres afinàvem i calfàvem, les dos bandes rivals actuaven interpretant l’obra obligada A la Lluna de València, El Rugir del Kimbo per part de l’Eliana i el Jardin de Era per Faura.

Cap a les 20.00, pujàvem al escenari amb nervis però amb les obres ben treballades i confiats amb nosaltres. Començarem amb el pas-doble Rosalina, a continuació l’obra obligada A la lluna de València i com a colofó, la Bastida de les Alcuses composada per el nostre director David Penadés.

 Quan vam acabar després d’una sonora acomiadada per part de la sala Iturbi, els músics estàvem molt contents de com havíem sonat i sabíem que si no guanyàvem havíem fet un treball extraordinari.

Després de nosaltres mentre el tribunal deliberava,  va actuar la banda de pensionistes de Lliria-camp de Turia.

Ja amb el presentador amb el resultat, les tres bandes esperàvem amb el cor en un puny.

Primer Premi amb 320 punts…….. Unió musical de l’Eliana.

Primer Premi amb 328 punts……..Societat Juventut musical de Faura.

Primer premi i menció d’honor amb 358 punts…..S.M La Lira Fontiguerense.

El palau es va rendir a la brillant actuació dels musics de la Lira, ratificant el que el jurat havia dictat. Després de tants mesos de treball sense descans, directius, musics i públic del poble es fonien en llargues abrasades i en crits d’alegria després d’aquest triomf tan admirat.

Amb una alegria desmesurada, tornarem a La Font sinò no solament el triomf en aquest certamen, sinó amb la classificació per al certamen autonòmic que es celebrarà al palau Reina Sofia de València el 4 de Novembre de 2018.

Ja al poble, ens dirigirem al teatre i al bar la Font’da on després de celebrar ho amb una miqueta de cava i com es tradició, ferem un pasacarrer per el poble amb visita inclosa a l’ajuntament.

Ara, continuarem treballant durant tot l’estiu per arribar igual de be o millor al pròxim certamen.

Esperem que  gaudiu amb nosaltres d´aquesta experiència inoblidable i que per mitjà de la música, podem donar a conèixer més el nostre poble.

La Font és música!

Gràcies!

Junta directiva La Lira Fontiguerense de la Font de la Figuera

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.